Har du fått ett meddelande om att ditt Facebookkonto anmälts?

Har du fått ett meddelande via Facebook Messenger om att ditt konto anmälts så många gånger att det kommer stängas av ”inom några timmar”? Så här kan det se ut:

Screen Shot 19-05-14 at 09-31-03

Det är inte på riktigt, det är rent lur. Facebook meddelar aldrig nerstängningsbeslut via Messenger.

Målet med just det här lurendrejeriet är att få dig att klicka på den länk som finns med i meddelandet.

Skulle du på riktigt bli avstängd, så kommer det dyka upp i Facebooks Support-inkorg:

Screen Shot 19-05-14 at 11-51-10

Det är rätt snyggt fejkat – de som ligger bakom har helt enkelt skapat ett Facebookonto med namnet ”Case Review”, för att få det att verka som ett officiellt Facebookmeddelande.

Om man söker på Facebook så ser man att det finns massor av dem:

Screen Shot 19-05-14 at 09-34-38

Får du ett sådant meddelande, klicka alltså inte på länken, utan radera bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.