Netflix kan visa vad du tittat på på Facebook!

Aftonbladet och SvD publicerade en gemensam rewrite på en amerikansk nyhet, där Aftonbladet valde en rubrik som gjord för att få folk lite mer internetfobiska:

netflix

Oeh noes! Folk kommer se att jag tittat på The Twilight Saga!

Klickade man så hamnade man på SvD Näringsliv med den marginellt mer sansade rubriken ”Nu kan Netflix och Facebook samarbeta”. Hualigen. Ingressen lyder:

Nu är det fritt fram för bolag som Netflix att dela användares tittarhistorik (lista över filmer användare tittat på) på sociala tjänster som Facebook. Detta efter att en integritetsskyddslag i USA har uppdaterats.

Jösses! Nu kommer alla se vad det är jag tittar på på Netflix och det är inget jag kan göra åt det!

Srsly, man har kunnat dela sin Netflixhistorik (eller ”Netflix har kunnat dela din historik” om man vill göra det mer internetfobiskt) på Facebook sedan tjänsten kom till Sverige. Det här är inget nytt.

Det framgår tydligt på Netflix supportsidor att det bara handlar om USA (klicka för större bild):

Netflix US

Och delandet sker inte i hemlighet. Du får själv välja om du vill koppla ihop ditt Netflixkonto med Facebook eller inte. Du kan också själv koppla isär dem, eller välja själv om du inte vill dela vissa filmer.

Men när man ska rewrita en amerikansk artikel om något så trivialt som något teh internetz, så kanske det är för jobbigt att kolla sånt.

2 reaktioner på ”Netflix kan visa vad du tittat på på Facebook!

Kommentarer är stängda.