Battlefield 3 – värsta installationsupplevelsen någonsin

Igår fick jag Battlefield 3, äntligen, och satte genast igång att installera. Det var otroligt omständigt. Jag tror jag presenterades för säkert fem-sex EULA’s, som jag inte läste, den installerade jag vet inte hur många komponenter – som inte var spel – inklusive Origin, EA’s Steam-dödare. Som för säkerhets skull installerade sig själv två gånger.

Naturligtvis vill Origin autostartas med Windows och om den här trenden där varje spelutgivare ska ha sin egen lilla Appstore håller i sig, kommer aktivitetsfältet vara fullt snart. Snälla utgivare, tänk mobiltelefon: inte kommer varje app med en egen Appstore? Lika lite som vi vill ha det i våra telefoner vill vi ha det i vår dator.

Nu har jag en ikon på skrivbordet för ”Battlefield 3”. Det vanliga när man klickar på en sådan är att spelet startar. Det är ju en rätt rimlig förväntning. Men inte. När jag klickar öppnar istället Origin. Där jag bara kommer till spelkatalogen (som i mitt fall är rätt tom och bara innehåller BF3 och en gammal BF2EU-forces som jag köpte för 200 år sedan). Sen måste jag klicka igen.

Då tänker man ju att spelet borde börja? Nepp. Då startar istället webbläsaren med inte mindre än tre flikar. På den tredje fliken kan jag välja att starta spelet. Hur i helvete tänkte EA och Dice här? Tre klick, med start av två program som överhuvudtaget inte har med spelet att göra?

Sen startar spelet och kraschar efter typ fem minuter, så jag har fortfarande bara tagit mig pass 200 meter fram i ett tunnelbanetåg. En snabb googling visar att jag inte är den enda. Och eftersom jag är vuxenspelare och har barn så har jag inte tid att felsöka så spelet  får ligga tills de patchat klart det.

Bra där.

4 reaktioner på ”Battlefield 3 – värsta installationsupplevelsen någonsin

  1. Det blir exakt samma sak för mig… Riktigt tråkigt. Jag har testat lite saker som folk har sagt till mig dock, men inget har funkat hittills… Det suger verkligen! DICE måste fixa det snart!

Kommentarer är stängda.