DN: ”Svärmor till terrorist bryter tystnaden”

Hur tänkte DN idag? På förstasidan valde de den här bilden (länkad så inte fotografen blir arg): här. Det är alltså den bild, stort uppslagen, som möter DN-läsarna vid frukostbordet idag.

TERRORSVÄRMOR!

Hur tänkte de? Bilden visar alltså Helena Benaouda som fått schalen över halva ansiktet i en vindby. Det ser såklart inte särskilt värdigt ut och jag förmodar att det är uttänkt så. Lite sådär ”Höhö, kolla tanten har slöjan i fejjan. Inte lätt att vara muslim”.

På löpsedeln där jag bor står det ”Terror- (misstänkte Munir Awad) svärmor i exklusiv intervju”. Vad har hennes svärmorskap med saken att göra? Menar DN att svärmödrar generellt är ansvariga för sina svärsöner? Helena Benaouda är intressant i den här historien av ett enda skäl, i sin roll som ordförande i Sveriges muslimska råd. Och knappt ens det. Om Munir Awad, som alltså är svärsonen ifråga, var medlem i ummmm…. ”Sveriges muslimska råd”, så är det såklart intressant om en av deras medlemmar har terroristanknytning.  Men någon sådan anknytning redovisas inte i artikeln. Inte heller anklagas Helena Benaouda för något, annat än att som sagt ha en dotter som är gift med mannen ifråga. Men hela texten insinuerar något annat, att Benaouda förmodligen innerst inne nog är terrorist också. Eller åtminstone har plåtkoll på dem och borde ha gjort något, oklart vad. Hur tänkte DN?

Under tiden undrar jag när artikeln om Peter Mangs (”lasermannen” från Malmö) svärmor kommer. Och när vi får se ett uttalande från alla svenska organisationer, med avståndstagande och bedyrande att de flesta svenskar inte skjuter ihjäl folk på stan.

Läs DN:s artikel här.

2 reaktioner på ”DN: ”Svärmor till terrorist bryter tystnaden”

  1. Du menar att han är omyndig och hon är hans förmyndare? Eller att svärmödrar är juridiskt ansvariga för sina svärsöner och myndiga döttrar? Gäller det isåfall bara muslimer?

    (Det var fö inte så hon sa i Debatt. Det hon sa var att de har svårt att identifiera extremister eftersom de inte berättar att de tänker smälla av bomber, annat än i anonyma Youtubefilmer).
    Länk: http://svtplay.se/v/2269197/debatt/del_16_av_17__tisdag?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2269197/sb,p104688,1,f,-1

  2. Ge dig, hon satt i debatt som ordförande för muslimska rådet några dagar efter terrorbombningen i Stockholm och sa att hon aldrig stött på någon extremism inom Islam, några dagar efter grips hennes svärson för förberedelse för terror, som har två barn med hennes dotter , tror du inte de har ganska närma förhållanden i en muslimsk familj? Hennes svärson blev gripen utanför Etiopien misstänkt för terrorism , senare med hennes dotter gripen i norra pakistan för olovlig vistelse misstänkt för samröre med extremister, till sist gripen på väg till köpenhamn för att utföra ett terroristdåd.
    Med detta i åtanke hur kan du tycka det finns något konstigt i DN artikel? Det var en alldeles för snäll artikel enligt mig.

Kommentarer är stängda.