Norsk media speglar alla Wikileaksdokumenten

Appropå gårdagens post om att svenska media är dåliga på att försvara Wikileaks, men duktiga på att utnyttja informationen i den egna publiceringen, norska Dagsavisen nöjer sig inte med att i ord försvara Wikileaks – de lägger dessutom själva upp en egen kopia på de egna servrarna:

Forsøkene på å stenge WikiLeaks bærer preg av følelsesladde reaksjoner, som foreløpig ikke er sanksjonert i noen rettssal. Amerikanske myndigheter har øvet et voldsomt press mot kredittkortfirmaer, servertilbydere og andre som har gjort det mulig for WikiLeaks å spre dokumentene eller motta donasjoner.

Dette utgjør et angrep på informasjonssfriheten, som vi stiller oss svært kritiske til. Vårt bidrag er å legge ut WikiLeaks’ arkiv også hos oss, slik at det blir enda litt vanskeligere å kneble en organsisasjon som retter søkelyset mot maktmisbruk på den globale scenen.

Läs mer hos Dagsavisen.

Danska Politiken gör något liknande, men där handlar det bara om Cablegate vad jag kan se, alltså senaste släppet. De lägger dessutom in dem i den egna databasen så de blir sökbara:

Formålet er at sikre Politikens journalister fortsat adgang til materialet, selv om de websider som rummer dokumenterne skulle blive lukket.

Läs mer hos Politiken.dk.