Snyggaste Rickrollen någonsin

Jag har skrivit tidigare om internet-meme, alltså företeelser, ofta film eller kändisbilder, som plötsligt klipps ihop av användare och får en helt ny innebörd. Två av de nyare tex är Sad Keanu och Strutting Leo (eller ”Leonardo DiHapprio”).

Min absoluta favorit, och ämnet för dagens korta post, är Rickroll. Rickroll har till skillnad från andra memes ett faktiskt användningsområde. Det dödar diskussioner. Det vanligaste är att man i en debatt eller diskussion på ett internetforum lägger in en länk till en Rickroll, fast gör så att den ser ut att gå någon annanstans. Något i stil med det här:

Du är ute och cyklar, det står tydligt på deras hemsida att Lego inte tillverkar fälthaubitsar.

Man tror ju då att länken leder till Legos hemsida, men i en Rickroll, så leder den istället till den gamla musikvideon med Rick Astley som sjunger ”Never gonna give you up”. Stänger man fönstret, öppnas ett nytt och en nytt och ett nytt… och till slut blir man i princip tvungen att stänga av datorn. Man har blivit Rickrollad. Det här har såklart spridit sig och fått nya tillämpningar. Om man tex söker efter ”Rick Astley” på norska Verdens Gangs skattelistor för 2009, så hamnar man på den här sidan (och här om man söker på Chuck Norris):

http://skattelister.no/skatt/sok/?q=rick+astley

Men den snyggaste Rickrollen jag har sett är nog personen som skrev in till ett kristet tv-program:

Och Rick Astley själv verkar rätt nöjd:

Listen, I just think it’s bizarre and funny. My main consideration is that my daughter doesn’t get embarrassed about it.