Hur man stoppar Funny Photomontage (och andra elaka Facebookappar)

I en tidigare post, alldeles nyss, skrev jag om spamapplikationen Funny Photomontage. Det är en Facebookapp som utger sig för att vara ett kul sätt att göra fotomontage, men som i själva verket är ren spam. Så här gör du om du vill stoppa den från att posta Facebookuppdateringar i ditt namn.

Tillåtit en app för mycket?

Logga in på ditt Facebookkonto och klicka på ”Konto” (Account) längst upp till höger:

Välj ”Applikationsinställningar” och hitta applikationen du vill stoppa i listan:

Klicka på krysset längst till höger och så är du klar. Med tiden kan den där listan bli rätt lång, så det är inte en dum idé att gå igenom den med jämna mellanrum och plocka bort gamla och inaktuella applikationer.

Vill du helt blockera ”Funny Photomontage” och samtidigt slippa se uppdateringar från den i ditt flöde, gå till appens egen Facebooksida (här) och klicka på ”blockera” i vänsterspalten:

Stoppa spammet vid källan

Annonser

5 Responses to Hur man stoppar Funny Photomontage (och andra elaka Facebookappar)

 1. […] Tidigare post om Facebookspam: ”Hur man stoppar Funny Photomontage (och andra elaka Facebookappar)” […]

 2. Marcus Näslund skriver:

  Jag tror skolan snart får instifta utbildning i hur man använder Facebook och att man inte ska lita på och acceptera alla applikationer man ser.

 3. […] Det senare är inte helt lätt eftersom Facebook envisas med att flytta runt bland menyerna.  I somras skrev jag hur man gjorde, men det gäller inte längre. Jag orkar inte fixa en fin beskrivning med skärmdumpar igen, […]

 4. […] Det här är väl den värsta av de här tre. Ofta ser det ut som om någon av ens vänner postat vilken Youtubevideo som helst, men när man  ska starta klippet så får man en fråga om man vill tillåta en applikation att få tillgång till ens konto. Och det är enda sättet att få se videon. Så här såg det till exempel ut i januari: […]

 5. facebook cover skriver:

  naturally like your website however you have to check the spelling on quite a few of your posts.
  Many of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to
  inform the reality on the other hand I’ll surely come again again.

%d bloggare gillar detta: