Sociala medier hjälper fastfrusna resenärer

Appropå klag på SJ och SL så är såklart Twitter fullt av folk som står fastfrusna och väntar på bussar och tåg som aldrig kommer. Eller sitter på tågen som har tvärstannat av oklara skäl, försenade oklart hur länge, där resenärer missat oklart hur många byten.  Och det är oklart om man kommer fram.

Konduktörerna vet inget, och trafikinformationen har kraschat både via telefon och via internet.

Då är det rätt spännande att följa twitterflödet med tågresenärer som taggar sina inlägg med tågnummer. Det är helt genialt. Sitter man på ett tåg och har wifi eller 3g-anslutning är det bara att följa hashtaggflödet för sitt tåg och kolla vilka andra som sitter på samma tåg. Man ser också vilka som är på väg att gå på tåget längre fram och alla kan dela all information de har med varandra. Och hålla humöret uppe. Lysande!

Resenär på SJs tåg 539 (Nässjö-Malmö) ger trafikinfo

Eva Åberg har skrivit bra om det där här, så jag ordar inte mer om det. Men.

Det är det här exakt det som Googles Buzz borde vara bra på. För dem av er som inte testat Google Buzz så som det är tänkt, alltså i mobilen, så innebär det att man kan mikroblogga på en karta. Det ser ut så här:

Här Buzzas det friskt

De små pratbubblorna är alltså buzzinlägg och klickar man på ett så kan man läsa och kommentera det. Tyvärr känner Buzz inte av själv när någon buzzar något i närheten, men det är ju en baggis för Google att fixa. Då skulle man automatiskt kunna få en notification varje gång någon buzzar inom, säg, en kilometers radie.

Jag är övertygad om att det skulle fungera perfekt för just den här situationen, alltså när många människor som inte känner varandra behöver utbyta information utifrån geografisk placering. Man delar för några timmar tåg, busshållplats, trafikkö, eller varför inte demonstrationståg.

Kom igen Google. Res er på fem vetja.

2 reaktioner på ”Sociala medier hjälper fastfrusna resenärer

Kommentarer är stängda.