LOLspeak FTW!

Jag gillar internet-memes. Internet har varit allmängods så länge att det nu finns en gememsam kultur och fenomen som utvecklats uteslutande på nätet. LOLspeak är ett exempel.

LOLspeak är en blandning av vanliga felstavning på nätet (”teh” istället för ”the” tex), att skriva som det låter (”dat” istället för ”that”), överanvändadet av utropstecken (!!!!!!!), vanliga förkortningar (”LOL” såklart, ”WTF!, OMG!”) och ersättandet av bokstaven ”S” med ”Z” (”Animulz”). I grunden är LOLspeak ett sätt att driva med hur engelskspråkiga tonåringar tenderar att uttrycka sig på nätet.

En del av LOLspeakkonventionerna har att göra med själva skrivprocessen att göra. Vanligt är till exempel att meningar slutar med ”!!!!!111111111”. Det beror på att man efter att ha dragit iväg fem-sex utropstecken, tappar skifttangenten så att det blir ettor istället. Detta har sedan vidareutvecklats till att faktiskt skriva ut ettan: ”!!!!!!!1111oneoneone”.

Presto, ett Internet-meme är fött. Här är Bibeln översatt till LOLspeak (Klicka för större bild):


När man sedan tillämpar LOLspeak på slumpmässigt googlade bilder av söta katter så är ännu ett Internet-meme fött – LOLcat:


Se fler LOLkatter:
I can haz cheezeburger

Läs mer om LOLspeak:
Lolspeak 101

Läs även andra bloggares åsikter om , ,