Att tävla i hemsidor känns gammalt.

Jag var på Internetworld Topp 100 på Sturecompagniet igår. Det är alltså tidningens tävling över Sveriges 100 bästa sajter. Förutom att det måste ha varit den sämsta lokal man kan tänka sig – scenen stod i slutet av ett djupt dike där alla trycktes ihop i mitten och därmed förhindrade vinnarna att ta sig fram till scenen, så diskuterade en kollega och jag om bästa-hemsidestävlingar kommer behålla sin relevans särskilt länge till.

Spotify vann inget. Inte så konstigt, deras hemsida är inte så skoj. Deras internettjänst däremot är det och borde rimligtvis ligga på en ”internet topp 100”-lista.

Att tävla om hemsidor känns rätt -98 tycker jag. Internet då var just hemsidor man tittade på via en webbläsare. Idag är nätet så mycket mer: Spotify, twitter via mobilen, Facebook i mobilen, datorn, widgeten. Bambuser. Själva konceptet ”hemsida” blir mindre och mindre relevant. SVT vann pris för ”bästa mediesajt”, men det var inte svt.se som vann, utan svtplay.se. Är det en sajt? Internetworld själva verkar inte vara säkra, de kallar det ”webb-tv” i motiveringen.

Sen var väl en del av kategorierna rätt… märkliga. ”Bästa stadsguidesajt”? Och vad är ”e-handel”? Känns inte det också lite, antikt? Pratar man verkligen om ”e-handel” och ”annan handel” nuförtiden? Var det inte förr när ”internet” var något nytt och speciellt?

En eloge i varje fall till personen bakom videosnuttarna som presenterade kategorierna. Och till Internetworlds chefredaktör (bilden) som inte fick spel när batteriet till hans laptop tog slut precis när första sponsorvideon skulle spelas, från sagda laptop, vilket ledde till tio minuters paus.


Läs även andra bloggares åsikter om

3 reaktioner på ”Att tävla i hemsidor känns gammalt.

  1. Pingback: Kraschkurs

  2. Pingback: Kraschkurs

Kommentarer är stängda.