Newsmill lurade av falsk rektor

Enligt Aftonbladet publicerade opinionssajten Newsmill en helt påhittad text:

En redaktör som är snäppet mer intresserad av verkligheten än av bisarra åsikter hade kanske kollat in Mullbergaskolans hemsida, och upptäckt att det är ett kristet ”educationcenter” där såväl Kungen, Foppa och Abba har utbildat sig. I sin artikel skriver ”Waldemark” att han startat ett upprop mot evolutionsläran. Om bara hälften vore sant vore det en megaskandal i skolvärlden.

Så här skrev rektor Leif Waldemark på Newsmill:

Det är viktigt att eleverna – och vår allas framtid – inte låser sig vid vissa teorier. Det är där läran om kreationismen kommer in. Genom att ställa evolutionen mot kreationismen inser barnen och eleverna att ”vetenskap” inte är sanningar som är huggen i sten. Det finns alltid alternativ till det som alla anser vara ”sant”. Det är genom att vara kritisk mot vetenskap som vetenskapen utvecklas.

(Och den uppmärksamme ser att artikeln uppdaterades idag, oklart hur).

Läser man senaste inlägget på hans blogg blir det rätt tydligt att det är skoj alltihopa:

Hey there on the world wide web!
Jag planerar att föra Mullberga ut på WAP:en. Till detta behöver jag sponsorpengar (främst till min egen WAP-utbildning men även för bygget av plattformen). Leif vill inte bidra med en krona innan han har sett något resultat, så nu vilar Mullbergas WAP-framtid i ni elevers, föräldrars och andra sympatisörers händer.
Bidrag kan lämnas i  mitt postfack utanför lärarrummet. Märk kuvert stort med “BERNDT” (Miriam har svårt att se, misstänker jag. På sistone har jag fått ovanligt mycket av Folkes beställningsbekräftelser från Berga Bygg&Bo.)
Ses på WAP:en!

Eller om man läser under ”Om rektorn”:

Bögtendenser tillåts ej i gympan. Varken i duschen, där jag absolut inte vill se någon ”penismätning”, eller i form av kvinnofasoner dvs. Patric(gymnastiklärare) kommer inte att acceptera veklingar som yttrar sig i ord i form av ”jag orkar inte, jag är trött”.

 Det är väl rätt uppenbart också att fotot på ”rektorn” (och alla annan ”personal” på sajten) är ett hafsigt Photoshopverk:

Det påminner rätt mycket om gamla Konspiration 58, som drev med konspirationsteoretiker.

EDIT: Jag hittade ”Rektorns” Twitterflöde också och länken till ”Mullbergas biggest looser”:

Kortfattat kommer vi att satsa hårt för att förbättra Mullbergas hälsobild utåt, en bild som idag kantas av otalet överviktiga barn. Som gymnastiklärare skär det mig i hjärtat att dagligen se framförallt  tjejer med fettvalkar (för killar är utseende inte lika viktigt) och dålig hållning – men det här ska vi nu göra något åt.

Det här är ju bättre än Konspiration 58. Nu hoppas jag bara att 911-stollarna som publicerat sig på Newsmill också är ett skämt.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

En reaktion på ”Newsmill lurade av falsk rektor

Kommentarer är stängda.