Träden och fåglarna dör av strålningen.

Peter Wahlbeck hävdar att fåglar och träd dör av mobiltelefonstrålning i en artikel i Aftonbladet:

Jag har aldrig sett så många döende träd som i år. De tappar först bladen i kronan och efter en tid dör hela trädet. Och i närheten står det en mobilmast.

Mig veterligen är det här nya rön – att mobilstrålning skulle kunna döda träd. Och fåglar. Peter Wahlbeck gör heller inte mycket för att förtydliga, han har inte fått med en enda källhänvisning. Jag förstår inte att det ska vara så svårt att dänga in lite källor. Peter Wahlbeck har ju ändå orkat kontakta Aftonbladet, orkat formulera sina tankar i skriven text och sedan fått den publicerad. Varför passade han inte på att åtminstone i förbifarten nämna vilka källor han har till påståendena? Så hade den åtminstone varit läsvärt som annat än en artists lösa tyckande?

Under tiden, mer om strålning: STUK, Kgl Vetenskapsakademin, Tekniska Museet, samt från kritiskt håll, miljöjournalisten Mona Nilsson.

EDIT: Kanske var det det här Peter tänkte på?

Alarmbells ring for the sparrow. I Indien misslyckas sparvar att häcka i mobilmaster. Fast det är ju kanske ingen som höjer på ögonbrynen av – att det är farligt nära sändarna är ju ingen nyhet.