Volvo Ocean Vattenfestival


Jag cyklar förbi Skeppsbron i Stockholm varje morgon – och senaste dagarna har hela kajen från Slussen till ummm… Slottet spärrats av. Häromdagen dök också banderoller upp – det handlar om ”Volvo Ocean Race Stopover” – toppen tänkte jag, det är alltid fint med lite gamla båtar man kan titta på. Lär väl bli folkfest, fullriggare brukar ju vara populärt.

I morse insåg jag att jag blandat ihop två båttävlingar – Cutty Sark Tall Ships Race -som mycket riktigt handlar om fina gamla båtar och där väl tävlingsmomentet är sekunda – och gamla Whitbread Round the World race. Det är det där med varumärken, saker och ting byter ju namn hela jävla tiden bara för att en ny sponsor hostat upp en förmögenhet, vad fan är till exempel Ericsson Globe?

I varje fall – det handlar alltså om en massa high-tec segelbåtar som ska ta paus i racet, därför ”Stopover” i titeln. Förutom att man kan ifrågasätta varför seglare anser det så jobbigt att segla att de måste hålla på och ta pauser hela tiden, vad är det tänkt att man ska göra under ”Volvo Ocean Race Stopover”? Visst, det kanske är kul att kolla lite på båtarna om man är spetsintresserad av kappsegling. Men sedan när det är klart? Det är ju inte något kort ”Stopover”, typ bunkring och klädtvätt, det ska vara Stopover från den 14 juni till den 25:e. Och de har byggt upp en mindre by därnere, spärrat av trafiken och det går omkring folk i specialtryckta Henry-Lloydjackor.

Mottot, som det verkar på affischerna är ”Meet a new Global City”. En talgdank börjar gå upp och så tittar jag på programmet

12.00 – Motor Yacht Society comes to Skeppsbron
12.45 – Jas 39 Gripen flies over Race Village
12.50 approx – Live feed on big screens from In-Port Race
13.00 – Start In-Port Race (Kanholmsfjärden)
16.00 – De Sotos performing
20.00 – Prizegiving ceremony In-Port Race
21.00 – Uno Svenningsson performing

Det är freaking Vattenfestivalen 2! Kommer ni ihåg? ”Sambatåg” med kommunala tjänstmän. Öl i plastmuggar. Världens längsta kräftskiva. Det ska alltså ”sättas på kartan” och ”skapas synergier”.

Jag undrar bara lite om det verkligen PR-mässigt är det bästa Volvo just nu kan lägga kulorna på. Och hur Stockholmarna känner inför Jasöverflygningar. Pax för att inte stå på Långholmen.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: